Bazsalikomos burgonyapite

Elkészítjük a tésztát, összegyúrjuk a vajat a sóval elkevert liszttel és a két evőkanál hideg vízzel. Cipóvá formázzuk, és fél órát pihentetjük hideg helyen. Kinyújtjuk, kibéleljük vele a piteformát úgy, hogy pereme is legyen.

170 fokos sütőben tíz percig vakra sütjük. Levesszük róla a nehezéket, és még öt percig sütjük. Kivesszük, hagyjuk kicsit hűlni, majd megkenjük a sajtkrémmel. A burgonyákat meghámozzuk, vékonyan felkarikázzuk. A színeket váltva szépen, félfedésben kirakjuk velük a krémsajttal megkent tészta tetejét. Bazsalikomleveleket szórunk rá, és 170 fokos sütőben 30 percig sütjük. Cikkekre vágva tálaljuk.

Kelkáposztás, lazacos lepény

kaloria -1 CAL
ido 100 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.