Alaposan, több vízben megmossuk a hajdinát. Beleszórjuk egy lábasba, adunk hozzá sót, öntünk rá annyi vizet, hogy jó kétujjnyival ellepje, és fedő alatt puhára főzzük.
A vöröshagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, hozzákeverjük a szaftosan hagyott főtt hajdinához a zúzott fokhagymával és az összevágott vagy összemorzsolt bazsalikommal együtt. Megkóstoljuk, sózzuk, ha szükséges. Hozzádolgozzuk a lisztet.
Vizes kézzel nagy diónyi gombócokat formálunk, majd közepesen bő, forró olajban körbepirítjuk.
Szükség szerint megtisztítjuk a zöldségeket, és nagyjából egyforma darabokra felvágjuk. Egy serpenyőben elkezdjük készíteni, először a leglassabban puhulók mennek bele, és sorban a többi. A kakukkfüvet még az elején rászórjuk. A fagyasztottak mennek a legvégén, mert azokat már előfőzték. Ha már minden zöldség roppanósra pirult, megszórjuk sóval és egy kevés frissen darált borssal.