Bazsalikomos aszalt paradicsommal töltött báránycomb
A báránycombból éles késsel nagy, nyitott szeletet készítünk. Az aszalt paradicsomot lecsöpögtetjük (az olaját félre tesszük), az olajbogyót és a bazsalikomot durvára aprítjuk. A húst megsózzuk, megborsozzuk, és meghintjük a bazsalikom, az olajbogyó meg az aszalt paradicsom keverékével. A báránycombot ezután feltekerjük, alufóliával kissé összefogjuk. Ráöntjük a paradicsom olaját, és becsomagoljuk a fóliába. (A csomagba a hús mellé is tehetünk még egy kis olajbogyót.)
Betesszük egy tűzálló tálba, öntünk alá 2 dl zöldséglét vagy vizet, és 160 fokos sütőben 1-1,5 órán át sütjük. Az elpárolgott folyadékot időnként vízzel vagy zöldségalaplével pótoljuk. Ha a hús megpuhult, kivesszük a fóliából, és készre sütjük, a tetejét megpirítjuk. Köretnek sütőben sült burgonya illik hozzá.