Forrás: Pásztor Tünde

Bazsalikomos borjúszűz paradicsomos tésztával

Bazsalikomos borjúszűz paradicsomos tésztával

Kevés zsiradékon körbesütjük a lehártyázott, besózott szüzet. Átrakjuk egy kizsírozott tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük. Bő, sós vízben haraphatóra (al dente) főzzük a tésztát. Kevés olívaolajon
megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, rádobjuk a héjastul nagyobb kockákra vágott paradicsomot. Megszórjuk a bazsalikom felével. Ráteszszük a paradicsompürét, tehetünk hozzá kevés vizet is. Alaposan összeforraljuk,
sóval, borssal, esetleg pici cukorral ízesítjük. Ebbe a mártásba szedjük a kifőtt tésztát. A megsült szüzet megforgatjuk apróra vágott bazsalikomban. Pár perces pihentetés után nagyobb darabokra vágva tálaljuk, köretként a paradicsomos tésztát kínáljuk mellé.

kaloria 540 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink