Bazsalikomos fejtettbab-főzelék füstölt hússal

Bazsalikomos fejtettbab-főzelék füstölt hússal

A kifejtett, megmosott babot lábasba tesszük. Mellérakjuk
a babérlevelet és a zöldpaprikát, öntünk rá annyi vizet,
hogy bőven ellepje, és fedő alatt puhára főzzük. Egy kis
serpenyőben két evőkanál zsiradékon halványra pirítjuk
a lisztet. Belereszeljük a fokhagymát, kevergetve még fél
percig sütjük. Levesszük a tűzhelyről, belekeverjük a pirospaprikát. Kevés hideg vízzel csomómentesre keverjük. Ha már puha a bab, sózzuk-borsozzuk, végül hozzáöntjük a fokhagymás rántást, és pár percig csendesen forraljuk, közben többször megkeverjük. Eközben apróra vágjuk a bazsalikomleveleket, végül a kész főzelékhez keverjük. A karajszeletek mindkét oldalát kevés zsiradékon pár perc alatt átsütjük.

kaloria 460 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink