Bazsalikomos zöldborsóleves buggyantott tojással
A zöldborsót megfőzzük a húslevesben, majd a bazsalikommal 3-4 percig turmixoljuk, leszűrjük, hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk. A sonkáról a zsíros részeket levágjuk, 100 fokos sütőben 30-40 perc alatt, egyszer megfordítva kiszárítjuk, kihűtjük, késsel porítjuk. A
tojásokhoz két lábosban vizet forralunk, az egyikbe 2 evőkanál ecetet teszünk, a másikat sózzuk. A forrásban lévő ecetes vizet megkeverjük, hogy örvény keletkezzen, ebbe egyenként beleengedjük a fölütött tojásokat. 2-3 percig főzzük őket, majd áttesszük a forró, sós vízbe 1 percre. Tálaláskor egy tojást helyezünk a tányér közepére, megszórjuk sonkaporral, köré merjük a levest.