Négy nagy szeletre vágjuk a húst, mindegyiket szép nagyra kiveregetjük. Mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel.
A töltelékhez a lila hagymát nagyon apró kockákra vágjuk, a füstölt tarját szintén felaprítjuk. Mindezt összekeverjük a füstölt sajttal. Ezt a keveréket elosztjuk a fűszerezett hússzeleteken. Felcsavarjuk, és mindegyiket betekerjük 3-3 szelet baconbe. Utána egyesével alufóliába csomagoljuk, a végeket szaloncukorszerűen összecsavarjuk. Beletesszük egy kis sütőtepsibe, és betoljuk a 180 fokos sütőbe, ahol 35-40 percig sütjük. Utána kicsit pihentetjük, majd kicsomagoljuk. Ha nem pirult volna meg a bacon, akkor még pár percre visszatoljuk a sütőbe.
Háromféle sajttal és sonkával töltött pulykamell gremolátával