Először a kétféle krémet készítjük el. A mascarponés krémhez a tojást szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük. A tojássárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a mascarponét, a kakaóport, a krémlikőrt, majd egynemű krémmé keverjük. Végül óvatosan eloszlatjuk benne a tojáshabot is.
A sóskaramell-szószhoz karamellizáljuk a cukrot. Hozzáöntjük a felforrósított tejszínt, hozzáadjuk a sót, és összeforraljuk. Ha ez az alap már szép sima, akkor hozzáolvasztjuk a sós vajat is. Hagyjuk kihűlni.
Egy lapos tál alját kirakjuk tejbe áztatott babapiskótával. Rákenjük a mascarponés krém felét, erre ismét piskóta és krém jön. A tetejére jó sok tejszínhabot kanalazunk, meghintjük sózott pirított mandulával. Végül alaposan meglocsoljuk sós karamellel.