Először a mandulás tésztát készítjük el. Az összes hozzávalót egy tálba tesszük, és kézi robotgéppel simára keverjük. Egy kis-közepes tepsit úgy bélelünk ki sütőpapírral, hogy túllógjon a forma oldalán. Belesimítjuk a masszát, és 160 fokos sütőben körülbelül 30 perc alatt megsütjük. Ha készen van, a tepsit egy rácsra állítjuk, és kihűtjük. Nem vesszük ki belőle a tésztát.
A középső réteghez egy közepes méretű serpenyőben összefőzzük a sűrített tejet, a vajat, a tejszínt, a cukrot és a mézet. Ha felforrt, hozzáadjuk az apróra vágott diófélét, alaposan összekeverjük, és levesszük a tűzhelyről. Hagyjuk kicsit hűlni, majd ráöntjük a kisült tésztára, és legalább két órára betesszük a hűtőszekrénybe.
Apróra vágjuk a 110 g étcsokoládét. Ráöntjük a felforrósított tejszínt, és egy spatulával óvatosan addig keverjük, míg a csoki teljesen fel nem olvad, és szép fényes krémet nem kapunk. Hozzáadjuk a 10 g mézet, azzal is simára keverjük. Ráöntjük a kihűlt diós-karamelles rétegre. Visszatesszük a hűtőszekrénybe ismét legalább két órára.
Tálalás előtt a sütőpapír segítségével kiemeljük a tepsiből, és kis kockákra vágva kínáljuk.