Meglangyosítjuk a tejet és a tejszínt (külön edényben). Egy kevés cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felhabosodott élesztőt, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejszínt, a sót. Kézhez készítjük a langyos tejet. Kidagasztjuk a tésztát, ha kell, annyi langyos tejet adunk még hozzá, hogy közepesen lágy tésztánk legyen. Ha már összeállt, akkor beledagasztjuk a vajat is. Cipót formázunk belőle, letakarjuk, és meleg helyen hagyjuk kelni.
Összekeverjük a diót a porcukorral és a vaníliás cukorral, kevés tejjel felfőzzük (mintha bejglitölteléket készítenénk). Hagyjuk kihűlni.
A megkelt tésztát kinyújtjuk, megkenjük a diótöltelékkel. Felcsavarjuk, majd másfél centi vastag szeletekre felvágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, nem túl közel egymáshoz. Ismét kelesztjük egy jó fél órát, majd 180 fokos sütőben készre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Apróra vágjuk a csokit, gőz felett megolvasztjuk. Hozzákeverjük a hideg vajat, majd megmártjuk benne a diós csigákat. Rácson hagyjuk dermedni.