BBQ-fasírt fokhagymás krumplipürével és párolt zöldségekkel

Összeállítjuk a fasírtot. A zsemléket széttépjük, langyos vízbe áztatjuk. A darált húst keverőtálba tesszük. Hozzárakjuk a lereszelt vörös- és fokhagymát, a két egész tojást, a majoránnát, az őrölt pirospaprikát. Sózzuk és borsozzuk. A zsemlét kifacsarjuk elmorzsoljuk, hozzádolgozzuk a húshoz.

Ovális fasírtokat formázunk a masszából. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. 150 fokos sütőbe toljuk. Öt perc múlva kivesszük, és ecsettel lekenjük a BBQ-szósszal. Visszatoljuk a sütőbe, és ezt 10 percenként még négyszer megismételjük. Ez azért fontos, mert így lesz rajtuk szép, vastag kéreg. Az utolsó kenés után felemeljük a sütő hőmérsékletét 180 fokra, és kicsit rápirítunk a tetejére.

Megmossuk a burgonyát, és 150 fokos sütőben puhára sütjük a héjában hagyott fokhagymagerezdekkel együtt (ha van légkeveréses sütőnk, akkor süthetjük a fasírtokkal együtt). Még forrón meghámozzuk, és szűrőn áttörjük. Habosra keverjük a puha vajjal és a felforrósított tejjel. Sóval és őrölt fehér borssal fűszerezzük.

A párolt zöldségekhez a sárgarépát meghámozzuk, felkarikázzuk. Elkezdjük dinsztelni a vajon. Ha már félig puha, hozzátesszük a fagyasztott borsót, öntünk alá egy kis vizet, sózzuk, borsozzuk, és készre főzzük. Végül hozzákeverjük a pici cukrot, megszórjuk az összevágott petrezselyem zöldjével.

Baconos fasírt zöldségraguval

 

kaloria - CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.