Bébirépás zöldbableves kapros kukoricagaluskával

Meghámozzuk a két vöröshagymát, mindegyiket félbevágjuk, majd keresztben felszeleteljük. Kevés zsiradékon egy fazékban üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, sózzuk és borsozzuk.

Rádobjuk a lekapart vagy lesúrolt, kisebb darabokra vágott sárgarépát, és kevergetve együtt pároljuk. Ha már roppanósra puhult a répa, meghintjük egy evőkanál liszttel, átforgatjuk, hozzákeverünk egy teáskanál őrölt pirospaprikát, és azonnal felöntjük egy liter vízzel. Ha felforrt, beledobjuk a zöldbabot is, készre főzzük. Végül belekeverjük az összevágott tárkonyt is.

A galuskához összekeverjük a kétféle lisztet a három egész tojással és a sóval. Ha túl sűrű lenne, akkor kis vizet adhatunk hozzá. Beleforgatjuk az összevágott kaprot is. Bő vizet forralunk egy fazékban, sózzuk, beleszaggatjuk a galuskát. Átkeverjük. Ha újra felforrt a víz, és a galuskák feljönnek a víz tetejére, akkor még 2-3 percig főzzük. Külön tálban adjuk a leves mellé.

Rizs bazsalikomos paradicsommártásban, zöldbabbal és cukkinivel

kaloria 270 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink