Becsavarodott húsos káposzta
Megtisztítjuk a májakat, beáztatjuk kevés tejbe. A kenyeret összetépkedjük, öntünk rá annyi vizet, hogy éppen ellepje. A darált húst egy tálba rakjuk, beleszórjuk a gyömbért, a szerecsendiót, a köménymagot meg a zúzott fokhagymát. Hozzárakjuk a tojást, a kinyomkodott, elmorzsolt kenyeret és a picire vágott májat is. Sóval, borssal ízesítjük, összegyúrjuk. A káposztát kitorzsázzuk, leveleire bontjuk, és forró, sós, szódabikarbonátos vízben leforrázzuk. A leveleket a vastag erek mentén kettészeljük úgy, hogy az ereket egyúttal le is vágjuk. 15-20 percig lefedve állni hagyjuk, hogy puhuljon, majd a leveleket megtöltjük a darált húsos töltelékkel,
ahogy a töltött káposztát szoktuk. Úgy alakítjuk, hogy kicsit kúposak legyenek a tekercsek. A felaprított vöröshagymát a zsíron megdinszteljük, meghintjük az őrölt pirospaprikával, és erre a pörköltszaftra először rászórjuk a laskára vágott káposztamaradékot, majd belerakjuk a becsavart káposztákat, egymás mellé. Megsózzuk, kevés citromlevet hozzáadva puhára főzzük.
Végül tejfölös habarással sűrítjük.