Összeállítjuk a tölteléket. Beáztatjuk a rumba a mazsolát. Egy serpenyőbe tesszük a vajat, a morzsát és a cukrot, és folyamatosan kevergetve pirítjuk. Közben nemcsak a morzsa fog megpirulni, hanem a cukor is karamellizálódik, ettől lesz különösen jó íze. Hagyjuk kihűlni.
Az almát meghámozzuk, csutkáját kiszedjük, a gyümölcshúst apró darabokra vágjuk. Összekeverjük a rumba áztatott mazsolával, a citrom levével és a porcukorral.
Kiterítjük a réteslapot, megkenjük a dupla rétegeket olvasztott vajjal, meghintjük a vajas morzsával, rászórjuk az almás tölteléket, feltekerjük. Körülbelül kétszer olyan széles lesz, mint a magyar rétes. Átrakjuk egy papírral bélelt vagy kizsírozott tepsire. A tetejét lekenjük olvasztott vajjal. 180 fokos sütőben sütjük. Langyosan, porcukorral meghintve tálaljuk, vaníliaszósszal.