- Megmossuk és megtisztítjuk a ribizlit, majd egy szűrőre téve hagyjuk lecsöpögni. Kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjékből egy csipet sóval kemény habot verünk. Egy másik tálban habosra keverjük a tojások sárgáját a kétféle cukorral, majd belekeverjük az olajat, a joghurtot és a túrót. Összekeverjük a lisztet a sütőporral, és a keményre vert tojáshabbal váltogatva összedolgozzuk a cukros-túrós tojássárgájákkal. A végén – óvatosan, hogy ne törjük össze a szemeket! – beleforgatjuk a ribizlit is.
- Egy kis (körülbelül 18 cm átmérőjű), kerek tortaforma alját kikenjük kevés vajjal vagy kibéleljük sütőpapírral. Beleöntjük a masszát, elsimítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük, körülbelül 40 perc alatt. Ha látjuk, hogy nagyon pirul, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e – ha igen, akkor természetesen előbb is kivehetjük a sütőből. A formában hagyjuk egy kicsit hűlni, majd borítsuk rácsra, úgy hűtsük tovább. Tálalás előtt szórjuk meg a tetejét porcukorral.
Hozzávalók
4 személyre