Békebeli kuglóf rumos mazsolával

Rumba áztatjuk a mazsolát.

Pici langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.

Összekeverjük a kétféle lisztet a sóval és a porcukorral. Dagasztótálba szórjuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, elkezdjük lassan dagasztani. Közben egyesével adjuk hozzá az egész tojásokat. Nagyon szépen ki kell dolgozni. Ha már elválik az edény falától, akkor mehet hozzá lassan az olvasztott, langyos vaj, azt is beledagasztjuk. Végül hozzádolgozzuk a leszűrt mazsolát és a reszelt narancshéjat. Letakarjuk, és langyos helyen a duplájára kelesztjük.

Egy nagy vagy két kisebb kuglófformát kizsírozunk, kilisztezünk. Átgyúrjuk könnyedén a kuglóftésztát, és belerakjuk az előkészített formá(k)ba. Ismét letakarjuk, kelesztjük körülbelül egy órát. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül egy órán át sütjük.

Míg sül, elkészítjük a szirupot: sűrűre beforraljuk a 10 dkg kristálycukrot az egy deci vízzel. Ha már kicsit hűlt, hozzákeverjük a rumot. A kuglófot kicsit hagyjuk hűlni, majd megszurkáljuk egy hurkapálcával, és alaposan meglocsoljuk a rumos sziruppal. Akkor tálaljuk, amikor kihűlt. A tetejére tejszínhabot nyomunk, és friss gyümölcsökkel gazdagon kirakjuk.

 

kaloria 440 CAL
ido 250 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

12 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.