Budai kuglóf

Meleg vízzel elkevert rumba áztatjuk a mazsolát. Habosra keverjük a puha vajat a porcukorral meg a sóval, majd egyesével beledolgozzuk a tojások sárgáját. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben, hozzáadjuk a liszttel együtt a vajas-tojásos masszához. Végül beledolgozzuk a fehérjékből vert habot, és óvatosan hozzáforgatjuk a leszűrt, lisztbe forgatott mazsolát. Kettéosztjuk, az egyik felébe kakaót teszünk. Kizsírozott, kilisztezett kuglófformába kanalazzuk úgy, hogy márványos legyen. Körülbelül a duplájára kelesztjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Ha kicsit hűlt, kifordítjuk a formából, és a talpán, tortarácson hűtjük ki. Porcukorral megszórjuk.

kaloria 230 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.