Kevés langyos tejben felfuttatjuk pici cukorral az elmorzsolt élesztőt.
A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe kis mélyedést vájunk, ide öntjük a felhabosodott kovászt. Húzunk a tetejére lisztet, és így hagyjuk egy órát.
Utána a maradék tejjel, cukorral meg a sóval összedagasztjuk, viszonylag kemény tésztát kell kapnunk, ha nagyon lágy lenne, pici lisztet még adhatunk hozzá. Végül beledagasztjuk a vajat is. Cipót formázunk belőle, és egy órát kelesztjük letakarva.
Utána tíz gombócot gömbölyítünk belőle, ez is kel fél órát.
Utána egyesével ovális lappá nyújtjuk a tésztagömböket, minél hosszabb a tészta, annál több lesz a tekerés. A keskenyebbik végénél elkezdjük tekerni az egyik kezünkkel, a másikkal feszesen tartjuk, picit nyújtjuk.
A kész kiflit meghajlítjuk és sütőpapíros tepsire rakjuk úgy, hogy az illesztés alulra essen. Ismét hagyjuk kelni fél órát.
Közben 180 fokra melegítjük a sütőt. A tepsi mellé (esetleg alá) beteszünk egy kis tálat vízzel, és a gőzös sütőbe toljuk a megkelt kifliket. Körülbelül negyedóra alatt sülnek szép pirosra.