Zabpelyhes kifli

Összekeverjük az előtészta hozzávalóit. Letakarjuk egy nejlonzacskóval, és 12-24 órát hagyjuk állni a konyhapulton.

Másnap a vaj kivételével az összes hozzávalót kidagasztjuk. Annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy közepesen lágy legyen a tészta. Ha már szépen összeállt, beledagasztjuk a vajat is. Letakarva hagyjuk kelni.

Utána 10 egyenlő részre osztjuk. Mindegyiket vékony, ovális lappá nyújtjuk. Utána a rövidebbik tengelyével párhuzamosan feltekerjük. Minél vékonyabbra nyújtjuk, annál foszlósabb lesz a kifli a sok tekeréstől. A két végét kicsit behajlítjuk.

Papírral bélelt tepsire rakjuk, letakarjuk, ismét kelesztjük egy bő félórát. Utána lekenjük langyos vízzel, megszórjuk darabos sóval és zabpehellyel a tetejét. 200 fokos sütőben körülbelül negyedóra alatt sül meg.

Császárzsömle

kaloria 120 CAL
ido 135 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

10 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.