Bélelt krumplilabda
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd
mindkét végét levágjuk, úgy, hogy tölthető üreget kapjunk.
A töltelékhez a gombát megtisztítjuk, megmossuk,
egészen apróra vágjuk, azután kevés vajon, só és bors
hozzáadásával megpároljuk. A sonkát megdaráljuk, és
összekeverjük a tojássárgájával, a kapribogyóval meg a
párolt gombával. Hozzáadjuk a burgonyák kivájt és áttört
maradékát is. Szükség szerint kevés sóval és borssal
ízesítjük, majd a masszát az üregekbe töltjük. A bélelt
krumplikat ezután lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük. Melegen tálaljuk, tartárvagy snidlingmártást kínálunk hozzá.
Snidlingmártás
A snidlingmártáshoz 4 dkg margarint habzásig hevítünk
8 dkg liszttel. Felöntjük 3 dl forró tejjel, és csomómentesre
keverjük. Kissé besűrítjük, majd hozzáadunk egy
csokor finomra vágott snidlinget. Frissen őrölt borssal meg
egy kevés sóval ízesítjük, és mártásos csészében tálaljuk.