Bélszín Villa Franca módra
A bélszínt egyben vagy 4 szeletre vágva néhány nappal
előbb bepácoljuk. Ez annyi tesz, hogy megkenjük mustárral, bedörzsöljük borssal, s leöntjük annyi étolajjal, amennyi ellepi. Aki szereti, betekerheti baconszeletekbe is, amiket hústűvel rögzíthetünk. Hűtőben legalább három napig érleljük.
A hússzeleteket ezután sózzuk-borsozzuk, és serpenyőben,
kevés olajon, lassú tűzön – ízlés szerint angolosra – sütjük.
Egy-egy oldala ne süljön 4 percnél tovább.
A gombát felszeleteljük, és a vajon megpároljuk. Sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítjük. Egy serpenyőbe tesszük a gomba negyedét, s egy tojást ráütve tojáslepényt sütünk
– ezt még háromszor megismételjük. Hasábburgonyával
tálaljuk, úgy, hogy a négy bélszínszeletre halmozzuk a
tojásosgomba-adagokat.