Bélszínérmék karamellizált fügével

Konyhai papírtörlővel leszárítjuk a húst, könnyedén sózzuk és borsozzuk, betekerjük a baconba. Cérnával átkötjük, és serpenyőben felforrósított olajon oldalanként egy-két percig sütjük. Kivesszük, melegen tartjuk. A serpenyőbe öntünk 2,5 dl vizet, rálocsoljuk a konyakot, felforraljuk, majd a keményítővel besűrítjük. Öt percig pároljuk benne a hússzeleteket. Közben a megmosott fügét felezzük. A csilit felezzük, kimagozzuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, belerakjuk a fügét és a felkarikázott csilit, és együtt három percig pirítjuk. Rászórjuk a cukrot, és aranysárgára karamellizáljuk. A húst a párolt fügével és a szósszal szépen elrendezzük egy tányéron. Jól illik mellé a tenyérnyi nagyságúra sütött röszti.

kaloria 630 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink