Betsinált

Betsinált

A nyelvet megfőzzük, bőrétől megtisztítjuk, majd csíkokra vágjuk. Egy lábasban kis cukorral főni tesszük a köszméte felét, s mikor megpuhult, darabosra turmixoljuk. A gyümölcs másik felét az előző lében megfőzzük, de nem pürésítjük. Ugyanebben a lében áztatjuk félórán át a mazsolát, majd kiszedjük azt is. A maradék léből egy decinyit egy másik lábasba öntünk, beletesszük a tejfelt, a gesztenyemasszát, a pöszmétét, a mazsolát, és összekeverjük. Ezután belerakjuk a megfőtt, összezúzott
gesztenyét is. Az egészet összefőzzük, hogy krémes sűrűségű legyen. Szükség szerint a főzőlével hígíthatjuk. Ízlés szerint cukorral, sóval ízesítjük, de csak annyira, hogy az édes mellett a savanykás íz is érződjön.
A krémes állagú gyümölcsös keverékbe beleforgatjuk a borjúnyelvcsíkokat. Kis tálkában kínáljuk.

kaloria 410 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink