Forrás: Országjáró

Bézs-harcsa a` la Schieszl túrós csuszával

Finomra aprítjuk a hagymát, felkockázzuk a füstölt szalonnát, majd a paprikát és a paradicsomot is. A tésztát al dente megfőzzük. A füstöltszalonna-kockákat pörcösre sütjük, leszűrjük. A halat besózzuk, majd lisztbe forgatás után hirtelen megsütjük minden oldalán a visszamaradt szalonnazsírban. Kivesszük a halat, és egy kis zsír hozzáadásával pörköltalapot készítünk a serpenyőben. Amint elkészült a pörköltalap, ebbe visszahelyezzük a harcsaszeleteket. Rázogatva vagy óvatosan meg-megforgatva pároljuk 20-25 percig. A kész tésztát kevés tejföllel összekeverjük, tetejére szórjuk a túrót és a szalonna kisült pörcét. A halszeleteket óvatosan kiemeljük a pörköltszaftból, melyet tejfölösen behabarunk, és a halat visszahelyezve készre forraljuk (5 perc). Azonnal tálaljuk.

kaloria 810 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

2 személyre

Forrás: Országjáró

Ajánlataink