Birsalmaszuflé

Birsalmaszuflé

A közeledő birsalmaszezon senkit ne csábítson egyes-egyedül arra a kényelmes gyakorlatra, hogy az évek,
évtizedek óta bevált birsalmasajt elkészítésére
használja ezt a különleges, ám nyers formájában szinte élvezhetetlen gyümölcsöt. A birsalmaszuflé bizony új, rögtön ehető lehetőségeket nyújt. Először elkészítem a birsalmapürét: éles késsel meghámozom, magházától megszabadítom és felkockázom a gyümölcsöt. Citromoscukros vizet forralok, melyben 15 perc alatt puhára főzöm. Ha kész, 1-2 teáskanál folyadékot rajta hagyva botmixerrel pürésítem, vagy átpasszírozom
a gyümölcsdarabokat.

Krém

A krémhez megmelegítem – de nem forralom fel – a tejet a fahéjjal és a gyömbérrel. Külön tálban habverővel
kikeverem a tojássárgáját a cukorral, a barackpálinkával és a liszttel, hogy minél simább legyen. Lassan rácsurgatom a forró tejet a tojásos keverékre, pár másodpercre visszateszem a tűzre, és folyamatosan kavargatva sűrűre főzöm. Ekkor keverem bele a birsalmapürét, félreteszem, amíg keményre verem
a tojásfehérjét, majd azt is hozzáadom. Kivajazok négy szufléedényt, belsejét megszórom liszttel. Elosztom
az edényekben a masszát úgy, hogy az edénynek csak a háromnegyedéig érjen. A 200 fokra előmelegített sütőbe
helyezem, 8-10 percig sütöm, amíg a teteje felemelkedik és megpirul.

kaloria 200 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink