Birs-dió torta ropogós alappal

AZ ALAP

ELŐKÉSZÍTÉS: 45 perc – SÜTÉS: 10 perc – Az egész tojásokat elektromos habverővel nagyon habosra keverjük a cukorral és a sóval, majd fakanállal hozzáforgatjuk a többi alapanyagot. Egy közepes méretű tortaformában vékony lapot sütünk belőle. Rácsra állítjuk, teljesen kihűtjük.

A RAKOMÁNY

Összekeverjük a krémhez a darált diót a cukorral, a birspürével és a vaníliás cukorral. Habot verünk a tejszínből a zselatinnal, végül összeforgatjuk a birses dióval. A hideg lap köré tortagyűrűt állítunk. Megkenjük a lekvárral. Rákanalazzuk a habot, elsimítjuk. Hideg helyen dermesztjük. Tálalás előtt fél diószemekkel, kandírozott narancshéjjal díszítjük.

kaloria 240 CAL
ido 55 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink