Egy kis tálba szórjuk a mazsolát, ráöntjük a rumot, és még annyi vízzel kiegészítjük, hogy teljesen ellepje. Mikrohullámú sütőben felforraljuk, majd hagyjuk így kihűlni.
Egy közepes, körülbelül 30×20 cm-es szögletes sütőformát kibélelünk sütőpapírral úgy, hogy minden oldalán kilógjon belőle a papír, így majd könnyen ki tudjuk emelni a megsült tésztát.
Apró darabokra vágjuk a fehér csokoládét, gőz felett összeolvasztjuk a vajjal. Közben folyamatosan keverni kell, nehogy megégjen a csoki. Ha már szép egynemű, levesszük a gőz felől, és hagyjuk ezt is teljesen kihűlni.
Robotgéppel kihabosítjuk az egész tojásokat a cukorral és a vaníliaőrleménnyel. Hozzáreszeljük a citrom héját is. Összekeverjük a lisztet a sóval és a sütőporral, és beledolgozzuk a cukros tojásba a fehér csokis masszával együtt. Végül hozzáforgatjuk a leszűrt rumos mazsolát is.
Beleöntjük a masszát a tepsibe. A tetejét elsimítjuk, megszórjuk fahéjas porcukorral. 175 fokos sütőbe toljuk, és 40-50 perc alatt készre sütjük.
A sütési idő háromnegyedénél vegyük ki a tepsit, és vizsgáljuk meg a tésztát. Akkor jó, ha úgy tűnik, hogy a közepe még nem sült át, de a szélei már pirulnak. Nem szabad kiszárítani, inkább előbb vegyük ki öt perccel, mint később.
Ha kihűlt, átemeljük egy deszkára, meghintjük fahéjas porcukorral, és kockákra vágjuk.