ELŐKÉSZÍTÉS: 30 perc – KELESZTÉS: 40 perc – SÜTÉS: 20 perc – A bodzavirágokat megmossuk, lecsepegtetjük, majd egy tányérra morzsoljuk. Olyan virágokat válasszunk, amik már potyognak. Az élesztőt a langyos tejben és egy teáskanálnyi cukorban felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt (a lemorzsolt bodzavirágokkal is), fakanállal hólyagosra dagasztjuk. Lágy tésztát kapunk a végére, liszttel alaposan meghintjük. Ha nagyon ragadós a tészta, adjunk hozzá még lisztet, ha száraz, akkor kevés tejet. A tésztát meleg helyen, lefedve a duplájára kelesztjük. Lisztezett felületen kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, és köröket szaggatunk a tésztából, ujjunkkal kis mélyedést készítünk a közepére. Egy magasabb falú edényben felforrósítjuk az olajat. Közepes lángon aranyszínűre sütjük a fánkok mindkét oldalát. Vigyázzunk, mert nagyon hamar sül! Porcukorral meghintve tálaljuk.
Hozzávalók
4 személyre