Bográcsos jérceleves

Bográcsos jérceleves

Igazából ez egy kicsit megvariált jérceleves. Ennek megfelelően is kell elkészíteni, vagyis a bográcsba került a feldarabolt jérce (kivéve a mája), a sonka, a nagy darabokra vágott répa, petrezselyem, zeller, karalábé, a hagymafélék, a félbevágott krumpli, egy adag só, bors, szerecsendió és annyi víz, hogy ellepje. A tűzzel nem sokat bíbelődtem, raktuk rendesen. A leves habját sem szedtem le, már csak azért sem, mert a végén úgyis besűrítettük, tejszíneztük az egészet. Nos, jó háromnegyed óra múlva a hús kezdett puhulni, ahogy a gyökérzöldségek is. Beletettem a májakat
is, és pár percig együtt rotyogtattam az egészet.
Ezután kezdődött csak az igazi főzés! A combokat,
szárnyakat, melleket, májakat és a zöldségek döntő hányadát kivettem a levesből, viszont benne hagytam a
csontosabb részeket. Beleeresztettem hatzacskónyi
gyorsrizst a bográcsba (később kiderül majd, mi célból),
és jó tíz-tizenöt percet forraltam a fűszeres levesben. Mikor ez is megvolt, a rizses zacskókat kihalásztam, majd a forró vízbe a boltban vásárolt, sajttal töltött tortelliniket dobáltam bele. Mikor főtt újabb tíz percet, a tűzről levéve hozzákevertem jó 4 deci tejszínt, egy fél citrom levét meg a tárkonyt. Ezzel még egy kicsit melegítettem, de nem forraltam, és a leves készen is volt.

kaloria 610 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink