Bográcsos podvarak
Először is kis tűzön kisütöttem a kakastaréjra szelt szalonna zsírját, a sült szalonnát kivettem, félreraktam. A zsíron átpároltam a szálasra vágott vöröshagymát,
majd a felcsíkozott édes káposztát. Mikor ez már félig átdinsztelődött, következett a savanyú káposzta és egy jó adag, frissen őrölt bors. Bő negyedóra pirítás, folyamatos kevergetés közben alá öntöttem a bort is,
meg egy kis vizet, nehogy odakapja a tűz az ételt. Mikor a káposzták kissé összeestek, mehetett bele a felszelelt fokhagyma és a tarja úgy, hogy alul és felül is egy-egy réteg káposzta borítsa a húsokat. (Ha észrevették: egy deka sót nem használtam, ugyanis a
szalonna és a savanyú káposzta elegendően sós. A fokhagyma pedig ne maradjon ki, mert végeredményben ez a lelke ennek a fajta káposztának!) Jó húsz percig pároltam a húst, közben folyamatosan öntöttem alá egy-egy deci vizet. Ezt követően kivettem a tarjákat, nagyjából lekapargattam róluk a káposztát, majd 5-5 perc alatt erős parázson
átpirítottam a közben beüzemelt grillsütőn. Tálaláskor egy adag káposzta mellé került egy-egy hús- és szalonnaszelet, illetve feleségem készítette krumplipüré. Rozé vagy vörösborból készült fröccs került mellé, de igen jó hozzá a sör is.