Böllér rakottas

Böllér rakottas

Alufóliába tekerjük a hurkákat és a kolbászt, majd sütőben megsütjük, így nem fognak szétrepedni. Kevés vízben puhára főzzük az oldalast, a főzővizébe teszünk egy karikára vágott vöröshagymát, két gerezd fokhagymát, egy babérlevelet, valamint sót és borsot. Ha megpuhult a hús, kivesszük, lecsöpögtetjük. A savanyú káposztát kiáztatjuk, kicsit felvágjuk. A másik fej vöröshagymát felkarikázzuk, olajon vagy kolbászzsíron üvegesre sütjük, majd rádobjuk a kinyomkodott káposztát. Teszünk mellé egy babérlevelet is. Amikor megpuhult, belekeverünk 2 dl tejfölt, sóval-borssal ízesítjük. Egy nagy tepsit kikenünk zsírral vagy olajjal, megszórjuk zsemlemorzsával. Egyenletesen beleterítjük a káposztát. Végül rátesszük a karikára vágott, megsült hurkát és kolbászt meg az oldalasdarabokat. A tetejét meglocsolgatjuk tejföllel, melyet előzőleg zúzott fokhagymával, sóval, borssal ízesítettünk. Forró sütőben összesütjük. Friss fehér kenyeret, tejfölt kínálunk mellé.

kaloria 730 CAL
ido 110 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink