Borgőzben párolt pisztrángrolád tejszínes, fokhagymás parajágyon

Borgőzben párolt pisztrángrolád tejszínes, fokhagymás parajágyon

A halakat megtisztítjuk, bőrétől, szálkáitól megszabadítjuk, kifilézzük. Egy személyre egy fél hal filéjét vesszük, sóval, borssal, csipetnyi reszelt szerecsendióval fűszerezzük. A zöldségeket vékony hasábokra vágjuk. Rőzsenyalábhoz hasonlóan a hosszúkás halszeletek közepére halmozzuk keresztben, hogy minden zöldségféléből jusson mind a négy adagra. A halcsíkokat roládszerűen feltekerjük. Mindegyik tekercsre késhegynyi vajat helyezünk. Mikrohullámú sütőben fedő alatt 3-4 percig pároljuk, mégpedig kevés fehérborban. Készíthetjük sütőben is, ekkor a tepsit fóliával lefedjük, és 180 Celsius-fokon 7­8 percig pároljuk a pisztrángot a vajas-boros lében. A parajleveleket – lehet fagyasztott is – a maradék vajon átforrósítjuk, felöntjük a tejszínnel, és sűrűre főzzük. Sóval, fehérborssal, zúzott fokhagymával ízesítjük. Az előétel tálalásakor erre az ágyra fektetjük a haltekercseket.

kaloria 650 CAL
ido 20 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink