Borjújava roston sütve édesburgonya rösztivel
A húst vastagabb érmékre vágjuk, megsózzuk megborsozzuk, azután 2 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
Meghámozzuk és lereszeljük az édesburgonyát, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Hozzáadjuk a tejfölt, az egész tojásokat, a lisztet meg a finomra vágott petrezselymet. Jól összedolgozzuk, pogácsákat formázunk belőle, és kevés olajon, közepesen erős tűzön átsütjük őket.
A húsdarabokat formára igazítjuk – spárgával megkötözhetjük, hogy úgy is maradjanak –, majd kevés olajon körben megsütjük úgy, hogy a közepük kissé rózsaszín maradjon. Akkor jó, ha az ujjunkkal megnyomva ruganyosnak találjuk. Ha langyosra hűlt, felszeleteljük, és a forró rösztivel tálaljuk.