Borjúrizottó
A vajon megdinszteljük a finomra vágott hagymát, rátesszük a kisebb kockákra vágott húst, majd a saját
levében puhára pároljuk. (Ha elfő a leve, kevés vízzel pótoljuk.) Sóval, zúzott fokhagymával ízesítjük, durvára
őrölt színes borsot is tehetünk bele, ízlés szerint.
Amíg a hús párolódik, a zöldségeketó megtisztítjuk, kisebb kockákra vágjuk, és a forró vajon kissé megfuttatjuk. A petrezselymet finomra aprítjuk. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a rizst, és felengedjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Ezzel tovább pároljuk, majd amikor a rizs is majdnem elkészült, beletesszük a zöldségeket, és azzal főzzük készre. Végül összeforgatjuk a vágott petrezselyemmel és a reszelt sajt felével, ami kicsit összefogja majd a rizottónkat.
A maradék reszelt sajttal tálaláskor szórjuk meg az étel tetejét.