Borjúszelet brokkolival és kecskesajttal rétegezve
A brokkolit rózsáira szedjük, azután sós, szódabikarbónás
vízben megforrázzuk. Szinte azonnal ki is vesszük a vízből,
hogy szép zöld és roppanós maradjon. A brokkolirózsákat
ezután sóval, szerecsendióval és fokhagymával ízesített
forró vajban megforgatjuk, majd félretesszük.
A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk és besózzuk. A
szeleteket ezután lisztbe mártjuk, és serpenyőben, kevés
forró olajon megsütjük. Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki!
Az elősütött húst tepsibe sorakoztatjuk, mindegyikre teszünk egy-egy brokkolirózsát, és megszórjuk reszelt kecskesajttal. Betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe, és pár perc alatt ráolvasztjuk a sajtot. Köretnek rizibizit vagy joghurtos-fokhagymás öntettel megbolondított zöldsalátát kínálhatunk.