Forrás: Pásztor Tünde

Bőrös császár joghurtos burgonyával

  1. A hús bőrös felét éles késsel kockásra bevagdossuk, majd erősen besózzuk mindkét oldalát. A húsos felét bekenjük a zúzott fokhagymával, majoránnával, sóval. Tepsibe rakjuk úgy, hogy a bőrös fele legyen felfelé. Öntünk alá 2 dl vizet. Fóliával letakarjuk, 160-180 fokos sütőben körülbelül két órát sütjük. Végül 200-220 fokon 10-15 perc alatt rápirítunk a bőrére. Vastagabb szeletekre vágva tálaljuk.
  2. Meghámozzuk és vékonyan felkarikázzuk a burgonyát. Egy tálban kikeverjük a joghurtot a lereszelt fokhagymával, sóval, beletesszük a krumplit, a felszeletelt uborkát és a kisebb karikákra vágott újhagymát, óvatosan összeforgatjuk, hogy ne törjenek meg az alkotórészek. Hideg helyen hagyjuk legalább félórát pihenni, hogy összeérjenek az ízei.

Mustáros karaj kolbásszal, szalonnával, sonkával

Szalonnás-kolbászos lencse

kaloria 750 CAL
ido 175 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.