Bőrös malackaraj babbal

Németh Péterné budapesti olvasónk receptjét egy hirtelen ötlet vezérelte: valami vacsoránakvalót keresett az egyik boltban hazafelé, amikor belebotlott a szép és olcsó bőrös malachúsba. Ezt a villámgyors fogást találta ki hirtelen.

  1. A hússzeletek bőrös szélét több helyen bevagdossuk, a szeleteket kicsit megveregetjük, gyengén besózzuk. A szalonnaszeleteket vékony csíkokra vágva a hús sütéséhez megfelelő méretű lábosban kisütjük, a szalonnacsíkokat kivesszük a zsírból, félretesszük. A jó forró zsírban a hússzeleteket hirtelen, szép pirosra sütjük (fedővel kicsit le is takarhatjuk közben). Fűszerezzük őrölt borssal, csipetnyi római köménnyel. Kis vízzel felengedjük, kevés tabasco szósszal ízesítjük. Hozzáöntjük a leszűrt babkonzervet, átkeverjük és összeforraljuk. (Visszarakhatjuk a kisült szalonnacsíkokat is.) Hasábburgonyával tálaljuk.

TRÜKK

Ha sűrűbb szafttal szeretnénk, akkor kicsit több vizet adunk hozzá, és a végén egy evőkanál keményítővel besűrítjük.

Kapros vadmalacragu vegyes zöldséggel

Petrezselymes malacpecsenye

Malaccsászár kelkáposztával, gombával, mogyoróburgonyával

kaloria 580 CAL
ido 25 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

Ajánlataink