Forrás: Pásztor Tünde

Petrezselymes malacpecsenye

  1. Hosszúkás darabokra vágjuk a húst. Bedörzsöljük a fűszerekkel: sóval, tört fekete borssal, elmorzsolt majoránnával, összevágott petrezselyem zöldjével. Jól záródó dobozba rakjuk, és legalább egy éjszakára hűtőszekrénybe rakjuk. Másnap kivesszük, átrakjuk egy alaposan kizsírozott tepsibe. Öntünk alá másfél deci vizet, alufóliával lezárjuk. 180 fokos sütőben körülbelül másfél órán át sütjük. Ekkor levesszük róla a takarást, és ha szükséges, rápirítunk.
  2. A körethez meghámozzuk az édesburgonyát, és hosszúkás cikkekre vágjuk. Egy tepsibe sütőpapírt terítünk. Pár evőkanál olvasztott zsírt vagy olajat teszünk bele. Rászórjuk az édesburgonyát. Megsózzuk, kézzel jól összekeverjük. 200 fokos sütőbe toljuk, addig sütjük, míg a cikkek szélei el nem kezdenek barnára pirulni.
  3. Az almás káposztához Kivágjuk a káposzta torzsáját, majd kockára vágjuk a leveleket. Az almát negyedeljük, kiszedjük a csutkáját (hámozni nem szükséges), húsát szintén felkockázzuk. Egy serpenyőben felhevítjük a zsiradékot, beleszórjuk a káposztát, kevergetve ropogósra pároljuk. A végén hozzáadjuk az almát, azzal is átfuttatjuk, épp csak annyira, hogy az alma picit megsüljön, de még egyben maradjanak a kockák. Csak akkor sózzuk, ha készen van.

Olgi néni tepertős pogácsája

Mustáros lencseleves virslivel

kaloria 280 CAL
ido 610 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.