Forrás: Petrovics György

Bőrös malacpecsenye leveles tésztával

  1. A malac bőrét beirdalom, majd az apróra vágott, friss zöldfűszerkeverékkel jó alaposan bedörzsölöm. A többi fűszerrel (sóval, borssal, köménnyel, összetört fokhagymával) és a cikkekre vágott hagymával megszórom. Aláöntöm a zsírt vagy olajat, s a sörbe mártott füstölt szalonnával folyamatosan kenegetve – attól függően sűrűn, hogy mennyire sül, a vége felé gyakrabban – kb. 45-50 perc alatt omlósra, ropogósra sütöm. A malacpecsenyét a gombás kosárkákkal és paradicsomos raguval együtt tálalom, friss fűszernövénnyel díszítem.
  2. Amíg sül a malac, elkészítem a köreteket. A fagyasztott vajas tésztát kiolvasztom, kinyújtom, méretre vágom, és a darabokat egyenként kb. 10 cm átmérőjű kizsírozott kosárkaformákba teszem. Ezután megkenem a tetejét a tojás sárgájával, megszórom a napraforgómaggal és a durvára vágott pisztáciával, majd 15-20 percre közepes hőmérsékletű sütőbe teszem, és ropogósra sütöm. Közben a cikkekre vágott lilahagymát fonnyasztom, hozzáadom a feldarabolt gombát, megpárolom, és zsírjára sütöm. Az időközben megsült kosárkákat sütőpapírra helyezem, és beletöltöm az egyenlő arányban szétosztott gombák felét. Rájuk morzsolom a kecskesajtot, végül pedig befedem a maradék gombás-hagymás raguval. Viszszateszem a közepesen meleg sütőbe addig, amíg a kecskesajt szétolvad.
  3. A paradicsomos ragut a következőképpen készítem el. A paradicsom héját forró vízbe mártva lehúzom, és körömnyi nagyságú darabokra kockázom. Felforrósított olívaolajon a felkarikázott zöldhagymát megfonnyasztom, a paradicsomhúst és a késsel szétnyomott fokhagymát együtt párolom kb. 10 percig. Végül a bazsalikomlevelet széttépkedem, és a paradicsomos raguhoz keverem. Kevés sóval ízesítem.

Malaccsülökpörkölt újszerűen

Ropogós, kötözött malacpecsenye

kaloria 990 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Petrovics György

Ajánlataink