Forrás: Petrovics György

Bőrös malacpecsenye leveles tésztával

Malac

A malac bőrét beirdalom, majd az apróra vágott, friss
zöldfűszerkeverékkel jó alaposan bedörzsölöm. A többi
fűszerrel (sóval, borssal, köménnyel, összetört fokhagymával) és a cikkekre vágott hagymával megszórom. Aláöntöm a zsírt vagy olajat, s a sörbe mártott füstölt szalonnával folyamatosan kenegetve – attól függően sűrűn, hogy mennyire sül, a vége felé gyakrabban – kb. 45-50 perc alatt omlósra, ropogósra sütöm.
A malacpecsenyét a gombás kosárkákkal és paradicsomos raguval együtt tálalom, friss fűszernövénnyel díszítem.

Tésztaköret

Amíg sül a malac, elkészítem a köreteket. A fagyasztott
vajas tésztát kiolvasztom, kinyújtom, méretre vágom, és a
darabokat egyenként kb. 10 cm átmérőjű kizsírozott kosárkaformákba teszem. Ezután megkenem a tetejét a tojás sárgájával, megszórom a napraforgómaggal és a durvára vágott pisztáciával, majd 15-20 percre közepes
hőmérsékletű sütőbe teszem, és ropogósra sütöm.
Közben a cikkekre vágott lilahagymát fonnyasztom,
hozzáadom a feldarabolt gombát, megpárolom, és zsírjára
sütöm. Az időközben megsült kosárkákat sütőpapírra
helyezem, és beletöltöm az egyenlő arányban szétosztott
gombák felét. Rájuk morzsolom a kecskesajtot, végül pedig
befedem a maradék gombás-hagymás raguval. Viszszateszem a közepesen meleg sütőbe addig, amíg a
kecskesajt szétolvad.

Paradicsomos ragu

A paradicsomos ragut a következőképpen készítem el.
A paradicsom héját forró vízbe mártva lehúzom, és körömnyi nagyságú darabokra kockázom. Felforrósított olívaolajon a felkarikázott zöldhagymát megfonnyasztom, a
paradicsomhúst és a késsel szétnyomott fokhagymát
együtt párolom kb. 10 percig. Végül a bazsalikomlevelet
széttépkedem, és a paradicsomos raguhoz keverem. Kevés
sóval ízesítem.

kaloria 990 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Petrovics György
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.