Forrás: Bíró Lajos

Malaccsülökpörkölt újszerűen

Bíró Lajos sztárséf. Nemcsak a kajája jó, hanem a dumája is. Rádióban, tévében egyaránt mondja a magáét. Közben remek üzletember. Az igen szépen menő pesti Bock Bisztró után, a dánokkal közösen működtetve, Koppenhágában is üzemel egy étterem, ahol ő felelős az étlapért. Ottjártunkkor kaptuk a receptet.

  1. Pörköltet főzünk a hozzávalókból. A mártást átpasszírozzuk, ha kell, jól beforraljuk. A csülkökből kicsavarjuk a csontot, s ha kihűlt a hús, mindegyiket 2-2 darabba vágjuk. A sertésszüzet az olajon elősütjük, majd vákuumban, 63 fokon 30 percig hőkezeljük, utána gyorsan lehűtjük. A sültet 6 dkg-os egyforma szeletekre vágjuk. A csirkemellet finomra ledaráljuk, termomixben összedolgozzuk a tejszínnel, a sóval és a borssal.
  2. Kiterített átlátszó fóliára tesszük a kenyereket, vékonyan megkenjük a csirkehúspéppel. Erre fektetjük a sózott szüzet. Az egészet szorosan felcsavarjuk, a végeit összecsomózzuk. Egyesével alufóliába göngyöljük, és 180 fokon öt percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt 64 fokon 12 percig melegítjük, utána bő olajban aranysárgára sütjük. Ferdén felvágva tesszük a tányérra, mellé merjük a pörköltet. Tejfölös fehér tarhonyával kínáljuk.

Mustáros tészta laskagombával

Székelygulyás

kaloria 820 CAL
ido 180 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

10 személyre

Forrás: Bíró Lajos
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.