Forrás: Pásztor Tünde

Ropogós, kötözött malacpecsenye

  1. Éles késsel nagy lappá kinyitjuk a húst. A belső részét bedörgöljük zúzott fokhagymával, és sózzuk-borsozzuk. Vékony csíkokra vágjuk a zöldségeket. Megszórjuk vele a húst, feltekerjük, cukorspárgával több helyen átkötjük. Kizsírozunk egy tepsit, belerakjuk az előkészített húst. A tetejét nagyon alaposan bedörzsöljük sóval (attól lesz majd ropogós-hólyagos). Öntünk alá egy-két deci vizet, alufóliával lezárjuk, és 160 fokos sütőben sütjük legalább két órán keresztül. Közben néha ellenőrizzük, és ha elforrna alóla a víz, mindig pótoljuk. Ha már elég puha a malac, levesszük róla az alufóliát, felemeljük a sütő hőmérsékletét 200 fokra, és szépen megpirítjuk.

Savanyú lencse mustáros malacsülttel

Kockás malacpecsenye póréhagymás lencsével

Zsebes malackaraj aszalt paradicsommal

kaloria 440 CAL
ido 205 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.