Kockás malacpecsenye póréhagymás lencsével

Kockás malacpecsenye póréhagymás lencsével

  1. Éles késsel bekockázzuk a malacbőrt, a húsdarabok másik felét alaposan besózzuk. Legalább félóráig vízben áztatjuk a római tálat és a fedelét. Belerakjuk az előkészített húsdarabokat. Rárakjuk a fedőt, és 180 fokos sütőben 2-3 órán át sütjük. Közben a megmosott lencsét sós vízbe rakjuk főni. Teszünk mellé egy meghámozott, de egészben hagyott vöröshagymát, és félpuhára előfőzzük. Leszűrjük. Kivesszük a sütőből a római tálat.
  2. Ha már megpuhult a hús, kiszedjük. Hagyjuk egy picit állni, majd egy kis merőkanállal leszedjük a pecsenyeléről a felesleges zsiradékot. A lencsét elkeverjük az összevágott póréhagymával és a zúzott fokhagymával. A zsírtalanított szaftba visszatesszük a húst, köré szórjuk a lencsét. Visszatoljuk a sütőbe, és addig sütjük, míg a malacpecsenye szépen meg nem pirul, közben a lencse is elkészül.

Zsebes malackaraj aszalt paradicsommal

Kapros káposzta savanyú malaccal

kaloria 580 CAL
ido 270 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.