Boros-gombás tokány
A szalonnát kis kockára vágom, és serpenyőben kiolvasztom. Zsírjában megpirítom a finom kockára vágott
gombát meg a felcsíkozott húst, sózom, borsozom, és
apróra vágott petrezselyem zöldjével megszórom. Vizes
borral öntözgetve puhára párolom, és tálalás előtt sűrű
tejföllel összeforralom. Juhtúrós puliszkával kísérve a legfinomabb!
Juhtúrós puliszka
Egy liter lobogó, forró vízbe vékony sugárban beleengedem a lisztet, miközben habverővel állandóan kevergetem, hogy ne legyen csomós. Az edényt lefedem, és a kukoricalisztet lassú tűzön, körülbelül 10 perc alatt készre főzöm. Langyosra hűtöm, olajozott sütőpapírra vagy egy vastag alufóliára öntöm, és ujjnyi vastagon szétterítem. A juhtúróval egyenletesen megkenem, és – mint a piskótát – feltekerem. Tepsibe teszem, vajjal megkenegetem, és alufóliával letakarva, 180 fokon körülbelül 15 percig sütöm. Tálaláskor könnyebb cérnával szeletelni, mert a késre ragad. Melegen is, hidegen is nagyon finom!