Borozzi – olasz csokitorta

Gőz felett megolvasztjuk a kockákra tört csokoládét, hozzáadjuk a vajat, és kevergetve egynemű masszává olvasztjuk. Levesszük a tűzről.

Négy tojást kettéválasztunk, a négy tojásfehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük. A négy tojássárgáját és a maradék két egész tojást az olvasztott csokihoz adjuk, elkeverjük, hozzáadjuk a maradék 5 dkg cukrot, a rumot és a narancs reszelt héját. Egy-két kanál tojáshabbal fellazítjuk, majd a többi habot is beleforgatjuk.

Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk, és 180 fokra melegített sütőbe toljuk, 35-40 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintve, olvasztott csokoládéval meglocsolva, esetleg egy gombóc fagyi vagy egy kis pikáns gyümölcsragu kíséretében tálaljuk.

Sacher-torta

kaloria - CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink