Kevés zsiradékon félpuhára pároljuk a zöldborsót. Kiveszünk belőle két púpos evőkanálnyit a húsgaluskákhoz. A többit tovább pároljuk a megtisztított, felszeletelt répákkal, megszórjuk egy csokor felaprított petrezselyem zöldjével.
Felhúzzuk 1-1,5 liter vízzel, sózzuk, fehér borssal ízesítjük.
Készre főzzük.
A csirkemellet nagyon apróra vágjuk vagy
ledaráljuk. Aprítógépbe rakjuk az előzőleg félretett, félig
párolt borsóval, hozzátesszük a tojást, a pici tejszínt. Ízlés
szerint sózzuk-borsozzuk. Pár nyomással összedolgozzuk
az alapanyagokat, hogy szép krémes legyen az állaga. A kész levesbe a legkisebb kávéskanál segítségével galuskákat szaggatunk belőle. Öt perc alatt készre főzzük.
Hozzávalók
4 személyre