Kisebb, egy csontos darabokra vágjuk az oldalast. Bekenjük sóval, zúzott fokhagymával, kis őrölt korianderrel. Egy mozsárban durvára törjük a borsokat, ezzel is jó vastagon megszórjuk a húsokat.
Egy sütőedénybe rakjuk az előkészített, befűszerezett sertéshúst. Mellé tesszük a cikkekre vágott vöröshagymát. Öntünk alá két deci vizet. Alufóliával lezárjuk, és 150-160 fokos sütőben jó másfél órán át sütjük.
Leszedjük a takarást, felemeljük a sütő hőmérsékletét 200 fokra, és 5-10 perc alatt megpirítjuk (sokáig nem szabad így sütni, mert megég rajta a bors).
Tálalás előtt egy nagy serpenyőben pár evőkanálnyi pecsenyezsíron megfuttatjuk az apróra vágott petrezselyem zöldjét és medvehagymát. Ráöntjük a leszűrt csicseriborsót, jól átkeverjük, végül ízlés szerint sózzuk.