Borsos tokány zöldborsópesztós spagettivel

Lehártyázzuk a szüzet, majd csíkokra vágjuk. Egy nagy serpenyőben kevés zsiradékot forrósítunk. Beledobjuk a húst, és nagy lángon lepirítjuk. Hozzáadjuk a két felaprított vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk, és fedő nélkül sütjük, közben néha megkeverjük, jó tíz perc alatt elkészül.

Sós, szódabikarbónás vízben pár perc alatt megfőzzük a fagyott borsót. Leszűrjük, a főzővizét megőrizzük. Még forrón keverőtálba rakjuk, hozzáadjuk a vajat és a mentaleveleket, és összeturmixoljuk. Annyit adunk hozzá a főzővízből, hogy kellemesen krémes legyen az állaga, éppen nem folyós. Sózzuk és borsozzuk.

Sós vízben kifőzzük a tésztát, beleforgatjuk a pesztóba.

Fokhagymás tokány tarka tavaszi zöldségekkel

kaloria 710 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink