BORSOS SERTÉSSZŰZ
ELŐKÉSZÍTÉS: 15 perc PIHENTETÉS: 15 perc – SÜTÉS: 15 perc – Megmossuk a szüzet, papírtörlővel leszárítjuk. Bedörzsöljük sóval és bőkezűen adagolt, durvára tört fekete borssal. Hagyjuk pihenni egy negyedórát. Utána kevés zsiradékot forrósítunk egy serpenyőben. Körbesütjük benne a befűszerezett sertéshúst. Átrakjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, 15 percre. Kivesszük, és hagyjuk pár percig pihenni. Utána vastagabb érmékre vágjuk.
PIRÍTOTT KÁPOSZTÁS BURGONYA TÁRKONNYAL
NEHÉZSÉGI FOKA: 1-ES – ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 30 perc – 1 adag: 290 kcal – Meghámozzuk a burgonyát, feldaraboljuk. Egy lábasba rakjuk, öntünk rá annyi hideg vizet, amennyi épp ellepi. Felforraljuk. Ha felforrt, le is vesszük, azonnal átszedjük hideg vízbe. Ha lehűlt, leszárítjuk, szárazra töröljük, és bő zsiradékban pirosra sütjük. A káposztát kockára vágjuk, kevés zsiradékon kicsit megpirítjuk, megszórjuk az összevágott tárkonnyal, végül összekeverjük a burgonyával, megsózzuk, és azonnal tálaljuk.