Boszniai zöldbableves
A megtisztított, megmosott marhahúst sós vízben főzni
kezdjük. Később, ahogy puhul, hozzáadjuk a megtisztított
zöldségeket és a rövidebb darabokra tördelt zöldbabot.
Az olívaolajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát,
megszórjuk a liszttel, hozzáadjuk a paradicsompürét meg
a finomra vágott petrezselyem zöldjét. Zúzott fokhagymával, őrölt borssal ízesítjük, majd a rántást a levesbe keverjük. Célszerű a rántáshoz előbb egy kis levest merni, és így keverni a leveshez, hogy a sűrítés következtében az étel ne legyen csomós. Lassú tűzön tovább főzzük, és amikor majdnem készen van, belefőzzük a spagettit. Elkeverjük a tejföllel, sózzuk és borsozzuk. Tálaláskor a marhahúst kockákra vágjuk, levesestálba tesszük, és rámerjük a tartalmas levest.