Egy nagy lábasban a zsíron megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Ha már zsemleszínűre pirult, lehúzzuk a lángról, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, belekeverjük az őrölt pirospaprikát, sózzuk és borsozzuk. Felöntjük az alaplével, ízesítjük az ételízesítővel, a majoránnával és a köménnyel, és húsz percig főzzük.
Ekkor mehet hozzá a fagyasztott borsó a pici cukorral. Ha szükséges, kis vizet önthetünk alá. Pár percig forraljuk együtt. Ha már puha a borsó, akkor a lisztet elkeverjük egy kevés hideg vízben, majd hozzákeverjük a tejfölt is. Ezt a habarást hozzáöntjük a borsópörkölthöz, és együtt még pár percig forraljuk. Ha kész, hozzákeverjük az összevágott petrezselyem zöldjét is.
A galuskához egy nagy tálban villával felverjük a tojást. Hozzáadjuk a lisztet és annyi vizet, hogy galuskatészta-állagú legyen a massza. Bő, sós vizet forralunk, beleszaggatjuk a tésztát. Ha feljött a víz tetejére, rögtön ki is szedjük, hideg vízzel átöblítjük. A borsópörkölt szaftjából szedünk valamennyit, és ezzel összeforgatjuk a galuskát.